丰台区统一练习(一)


知识运用(共 25 分) 四、单项填空(共 10 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 21. Miss Brown is my English teacher. ______ is from America. A. She B. He C. It D. You 22. I have an uncle. He lives ______ Shanghai. A. on A. and
24. —

B. at B. but

C. to C. or

D. in D. so

23. Hurry up, ______ we’ll be late for school!

do you do homework, Lily? C.How many D.How much

— About 2 hours. A.How often B.How long 25. — Can you speak French? — No, I ______. A.can’t B.shouldn’t

C.mustn’t

D.needn’t

26. I hope ______ the farm this summer vacation.

A.visit B.to visit C.visiting D. visits 27. Sam ______ football with his friends on the playground now. A. plays B. played B. taught B.planted C. will play D. is playing D. will teach D. were planted
28. Miss Wang ________ in this school since 1982.

A. is teaching A.plant

C. has taught C.are planted

29. A lot of trees ______ along the street last year.
30. — Do you know ______ for her mother tomorrow?

— She will buy a skirt. A. what Kate will buy C. what will Kate buy B. what did Kate buy D. what Kate bought

五、完形填空(共 15 分,每小题 1.5 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项 中,选择最佳选项。 “Class, this is David Evans,” Mrs. Parmele introduced him to us, trying to give him a warm welcome. We saw a boy in old clothes and shoes. David looked around and smiled, hoping somebody would 31 back. Nobody did. He kept on smiling anyway. I held my breath, hoping Mrs. Parmele wouldn’t notice the empty 32 next to mine. She did, and pointed him in that direction. He looked over at me as he sat down, but I looked away. By the end of his first week, David was at the bottom of our

school’s social ladder. “It’s his own fault,” I told my mother one evening at dinner. “He 33 even knows how to count.” As I ate lunch with him the next day and listened to him, however, I realized that David was very pleasant to be around. After lunch, I 34 that I would be David’s friend. One night, as Mother tucked me into bed, I said, “Mom, tomorrow is David’s birthday, and he’s not going to get anything. Nobody even cares.” “Don’t worry,” Mom said as she kissed me goodnight. “I’m sure everything will be 35 .” At breakfast the next morning, I said I wasn’t feeling well. “How would you like it if your only friend didn’t show up on your birthday?” Mother asked gently. I thought it over for a moment and then kissed her goodbye. I wished David a happy birthday first thing in the morning, and his embarrassed smile showed me that he was glad I had 36 . By mid-afternoon I had almost decided that birthdays weren’t that 37 . Then, as Mrs. Parmele was writing on the blackboard, I heard a familiar voice singing the birthday song. Moments later, Mother came through the door with a tray(托盘) of cupcakes. She was also taking a 38 in her hand. Mrs. Parmele joined in. Mother found David looking like a deer in car headlights. She put the cupcakes and the gift on his desk and said, “Happy birthday, David.” My friend kindly shared his cupcakes with the class, taking the tray from desk to desk. I caught Mother 39 me. She smiled and winked(使眼色). David Evans moved on shortly thereafter, and I never heard from him again. But whenever I hear that familiar song, I remember the soft tones of my mother ’s voice, the 40 in a boy’s eyes, and the taste of the sweetest cupcake. 31. A. look B. smile C. wave D. call 32. A. desk B. box C.basket D. bottle 33. A. quickly B. suddenly C. hardly D. probably 34. A. refused B. guessed C. regretted D. decided 35. A. terrible B. fine C. easy D. difficult 36. A. discovered B. explained C. remembered D. mentioned 37. A. important B. popular C. interesting D. different 38. A. bag B. letter C. card D. gift 39. A. watching B. calling C. pushing D. encouraging 40. A. surprise B. happiness C. kindness D. friendship 阅读理解(共50分) 六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。 (共 30 分,每小题 2 分) A We asked five people, “What’s your secret dream?”

“Actually, I’ve always wanted to be an actor. I haven’t had many formal training, but I’ve been in a couple of college plays. So my dream is to study acting.” —Jill Richardson Vancouver, Canada “My dream? To go surfing. I’ve never tried it before, but my brother goes surfing all the time! He’s even surfed in Hawaii.”

—Raquel Garza
Monterrey, Mexico

“Well, Carlos and I have gone sailing a few times with friends, and we’ve had a lot of fun. So our dream is to buy our own sailboat. But we haven’t saved enough money!” —Sonia and Carlos Silva Brasilia, Brazil “Well, my parents have never traveled outside of Japan, so I want to take them to Australia. I’ve been there many times, so I know all the best places to go!” —Hiro Tanaka Osaka, Japan

41. Who wants to be an actor? A. Jill Richardson. B. Carlos Silva. C. Raquel Garza. D. Hiro Tanaka. 42. Which country will Hiro Tanaka take his parents to visit? A. Canada. B. Mexico. C. Brazil. D. Australia. 43. To buy a sailboat, Sonia and Carlos Silva need to_________. A. surf in Hawaii B. be in college plays C. save enough money D. travel outside of Japan B “People have been traveling by car for 100 years. My invention is not done by the time expected. Who hasn’t had an emergency while traveling? Sometimes you’re miles from the nearest gas station or McDonald’s. Everyone knows that when you have to go, you have to go,” said Phil Bole. Phil has invented a chemical toilet for cars. One size fits all cars and people. It is made from recycled materials. “It never smells bad,” he says. Between uses, it can be stored in the trunk(后备箱). When the toilet is full, an adult or child can compress(挤压) it into the size of a bowling ball. The waste matter in the toilet is continuously being taken in by chemicals. All the waste matter even turns into a lot of dry crumbs. The toilet can be dropped into any trash can at any time. Phil tested his invention while on a two-week vacation with his wife and four young kids. He said that the kids loved it. His wife didn’t. “Nothing on earth could make me use that disgusting thing!” she told him. He said to her sincerely that he had invented the toilet mainly for women and kids. He needed a woman ’s encouragement so the toilet would sell. “ No women would ever use this thing! ” she answered. “My wife’s kind of a prude(拘守礼仪的人),” Phil said one day to Bret, his workmate.

After much thought, Phil finally figure out how to make his wife love his invention: he made a pink toilet covered with yellow flowers. “What more could a woman want?” he asked while showing it to Bret. Bret said it was a beautiful and practical gift. And since his wife’s birthday was the following week, Bret ordered a toilet. “Your wife will remember this birthday forever!” Phil promised Bret. 44. Who invented a chemical toilet for cars? A. Phil . B. Bret. C. Phil’s wife. D. Bret’s wife. 45. What is the toilet made from? A. Chemicals. B. Recycled materials. C. Waste matter. D. Dry crumbs. 46. Where can the toilet be stored before it is used? A. In the trash can. B. In the trunk. C. Under the seat. D. In the traveling bag. 47. Which of the following is true according to the passage? A. Phil’s wife encouraged him to sell the toilet. B. Phil’s four young kids refused to use the toilet. C. Phil was sure that Bret’s wife would like the toilet. D. Phil felt disappointed at the invention after the vacation. C Looking for an original way to raise money for charity? Has your school run out of clever and fun ideas? Don’t give up. There are several ways to support your favorite charity and enjoy yourselves at the same time. How about holding a bean bath competition? “How does this help?”you may ask yourselves. Well, it’s very simple really- you agree to sit in a bath full of baked beans, then for every minute you stay in it, people pay money! The longer you stay in the bath, the more money you collect for the charity your school has chosen! It’s extremely messy, but it’s good fun! Just a piece of advice, though. Let your parents know what you’re doing. Wear old clothes because they’re going to need washing after the competition! Here’s another idea that we used at my school: organize a car wash. Everybody who has a car sooner or later washes it or has it washed. So why don’t you and your classmates do the job? The money the car owners pay for having their cars washed will go towards your charity. When we did it, we had an amazing time! At first, some of us were worried about getting wet or dirty and it’s true. But we also had fun, and at the end of the day it was really worth it! On the other hand, if you don’t feel like getting wet or messy, but have some musical talent, how about organizing a street concert? Street musicians can make a lot of money and so can you if you’ve got the talent and courage it takes to play in front of an audience. You just need to find a suitable place (make sure you’re allowed to play music in that public place), practise for a few hours with your friends first, and give it a try! I hope all these ideas have helped you a bit, and if you’ve got any other great suggestions, we would love to hear them. We can publish them, so other people can use them, too. Good luck! 48. Holding a bean bath competition, you would______.

A. ask yourselves many questions B. sit in a bath full of baked beans C. put on old clothes after the bath D. ask your parents to wash the clothes 49. What did the writer think of the car wash? A. He thought they could have fun. B. He was upset about getting wet. C. He thought many students were too worried. D. He thought it was an easy way to collect money. 50. From the passage we can know the writer is a ___________. A. parent B. student C. driver D. singer 51. The writer writes this passage to_____________. A. ask readers to do something funny for charity B. tell readers about charity events they can go to C. suggest fun ideas for people to raise money for charity D. show some ways for people to organize charity events D For me, Facebook is about staying in touch with friends, whether that means writing on someone’s ‘wall’or sending them a private message. It’s a useful website for finding long-lost friends, arranging parties and sharing photos. But that’s not all: Facebook is now being used by all kinds of people for all kinds of reasons! Do you want to play computer games? Log on to Facebook. There are now thousands of entertaining games and puzzles to help you pass the time. Do you want to find café s, cinemas and bowling alleys in your area? Log on to Facebook pages that you can join and ‘like’, which makes it very easy to search for fun things to do near you. I think it’s brilliant to have all the information that you want on just one website! People are now joining Facebook to make professional connections too, either with people who do the same kind of work, or with businesses that are looking for new people to work for them. It’s a pretty good idea since so many people use Facebook these days, especially young people! Even students log on to Facebook to look for summer or part-time jobs. And that’s not all! Now there are hundreds of pages about sports teams, TV programmes and pop stars to look at on Facebook. However, I believe the main reason most young people use Facebook is because it’s so easy to let the world know what you think about different things or people, whether it’s about a new film at the cinema or whether you prefer Rihanna with long or short hair. You can even write comments directly on other people’s Facebook pages including some stars’ pages. But you have to be careful because giving your opinion online can be dangerous. We mustn’t forget that Facebook is meant to be fun and shouldn’t be used for saying bad things about people around us. I recently read a news article about a student who had to leave school because she made rude and unfair comments about a teacher on her Facebook wall. Several other school students have been in trouble for similar comments and opinions. In fact, it really annoys me when I see somebody has written nasty things

about another person! It’s true that Facebook is becoming more and more part of our daily lives for many different reasons, and it can be really helpful as well as being a lot of fun. But, as with all websites, we must be careful about how we use it. 52. What does the writer think of the Facebook? A. It is easy for finding a long-lost friend B. It is dangerous for giving one’s opinion C. It is mainly used for business reasons these days. D. It is useful for finding entertainment information. 53. Why does the writer think young people like Facebook so much? A. It’s a good place to read TV programmes reviews. B. They can have conversations about their interests. C. It’s the best place to find information about sports. D. They like having the chance to give their opinions. 54. The underlined word “nasty” in Paragraph 6 probably means “______”. A. critical B. private C. unpleasant D. impolite 55. What is the best title of the passage? A. The use of Facebook B. The information on Facebook C. The reasons of using Facebook D. The suggestions for using Facebook 七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 每个选项只能用一次。 (共 10 分,每小题 2 分) A new pet shop called Turtle Dove opened on First Street. It sold two kinds of animals. 56 , Bill and Bob. They moved here from the northern California, where they owned an ant farm store. That store was so successful that they sold it after four years and got a lot of money. They took it easy for a few years. Traveling through the state. “We visited almost every zoo in the country, 57 , and partly because we were looking for support for our next business,” said Bill. They finally decided on turtles and doves(白鸽). “They’re easy to feed and care for, 58 .” said Bob. The store will be open from 9 a.m. to 9 p.m. Wednesdays through Saturdays. “We think those are hours that our customers will find very convenient. What’s more, the three days off gives us a chance to go into the woods and find more little animals. 59 , we always try to collect them from the wild. That way our customers can save more money. Of course, by removing these animals from the nature, we protect them from being eaten by their nature enemies. So our customers are happy, our animals are happy, 60 . It’s a win-win for all of us.” A. and we’re happy B. We never buy our animals C. The owners are two brothers D. partly because we love animals E. and both animals live a long time 八、阅读短文,根据短文内容回答问题。 (共 10 分,每小题 2 分)

There are many times that you don’t know what to do when you get bored. Boredom is an emotional state that can affect a person’s attitude. Luckily, there are many fun activities you can do to kill boredom. Exercise Are you paying for a membership at a gym? This is the perfect moment for you to go to the gym and work out for a little bit. There you can relax your mind and get your body in a good shape. Or you can simply go jogging for an hour or so down on the street. Click here to check out some good exercises to burn calories fast. Clean your house Why not do some cleaning around the house? Sometimes you don’t have the time to organize your house or take away the things you don’t need. You are embarrassed when you have a guest because your shoes and clothes are everywhere. Take this time to pick up the mess in your room. Play games in your iPhone Having an iPhone is like having a boredom killer. There are many things you can do with your iPhone. You can have such a good time playing these games in your iPhone. You might not consider it beneficial to play games in your phone, but this is a way you can release your stress. Click here and find out which games are good for your iPhone. Take your dog out for a walk Go out and take some fresh air. Take your dog out to the park or maybe around the block. You can play with your dog and teach it how to do cool stuff. Maybe making your dog to do a cool trick can surprise your friends. If your friends aren’t able to talk to you, to spend time with your dog can be the solution. This may be what you really need to lift up your mood. 61. What is boredom? 62. What can you do at a gym? 63. Why are you embarrassed when you have a guest? 64. What can you do with the dog? 65. What is the passage mainly about?

书面表达(15 分)
九、文段表达(15 分) 根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于 50 词的 回信。信的开头和结尾已给出, 其字数不计入所要完成的回信内。 所给英

文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。 66.假如你叫李明,你的美国笔友 Mike 通过邮件,想知道在初中阶段你最想感谢的 人是谁,如:你的父母,你的老师,你的朋友等。请根据他邮件中提出的问题回复 邮件。 ? ? ? Who do you want to thank most, your father / mother, your teacher, your friend, or……? What’s he / she like? Why do you want to thank him / her?

提示词语: kind, patient, help, encourage, remember

Dear Mike, I’m glad to hear from you.___________________________ 新课 标第 一_____________________________________________________ 网 _____________________________________________________ _____________________________________________________ Who do you want to thank? Write and tell me. Yours, Li Ming

丰台区 2015 年初三毕业及统一练习(英语)答案及评分参考 2015 年 5 月 听力理解(共 30 分) 一、听对话选图。 (共 5 分,每小题 1 分) 1. A 2. B 3. C 4. C 5. A 二、听对话或独白选择答案。 (共 15 分,每小题 1.5 分) 6. A 7. B 8. C 9. B 10. B 11. C 12. B 13. C 14. C 15. C 三、听对话记录关键信息。 (共 10 分,每小题 2 分) 16. John 17. Road 18. coffee 19. banana 20. 5/five 评分标准:字母拼写错误不给分;大小写错误不扣分。 知识运用(共 25 分)

四、单项填空(共 10 分,每小题 1 分) 21. A 22. D 23. C 24. B 25. A 26. B 27. D 五、完形填空(共 15 分,每小题 1.5 分)

28. C 29. D 30. A

36. C 37. A 38. D 39. A 40. B 阅读理解(共 50 分) 六、阅读短文选择最佳选项。 (共 30 分,每小题 2 分) 41. A 42. D 43. C 44. A 45. D 46. B 47. C 48. B 49. A 50. B 51. C 52. D 53. D 54. C 55.A 七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只 能用一次。 (共 10 分,每小题 2 分) 56. C 57. D 58. E 59. B 60. A

31. B 32.A 33.C 34. D

35. B

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。 (共 10 分,每小题 2 分) 61. Boredom is an emotional state that can affect a person’s attitude. 2分 62. I can relax my mind and get my body in a good shape. 1分 1分 63. Because my shoes and clothes are everywhere. 2分 64. I can play with my dog and teach it how to do cool stuff. 1分 1分 65. It’s mainly about the affection of boredom to people and the activities which help people 1分 1分 get away from it . (It’s mainly about what bordom is and fun activities you can do to kill 1分 1分 boredom.)

书面表达(共 15 分) 十、文段表达(15 分) One possible version:

Dear Mike, I’m glad to hear from you. I would like to tell you who I want to thank most. That is Ms. Wang. Ms. Wang is my English teacher. She is kind and friendly. She is not only our teacher but also our friend. In class, she teaches us how to learn English well. While after class, she talks with us about her favorite pop stars happily. She is also hardworking. She always makes her class so interesting that I like to have her class a lot. What’s more, she is patient. If I have some problems with English study, she will explain them to me again and again. Till I can solve them on my own. Little by little, my English has made much progress. So I thank her very much. Soon, I will leave this school, I think I will remember her forever.


相关文档

更多相关文档

2010年高考模拟试题(186)北京丰台区统一练习(一)
北京市丰台区2012届高三下学期统一练习(一)英语试题
丰台区2012届高三第二学期统一练习(一) 英语
北京市丰台区初三统一练习(一)语文试卷答案
北京市丰台区2015届高三第二学期统一练习(一)
北京市丰台区初三统一练习(一)语文试卷
北京丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)
2010模一(文)丰台区2010年统一练习(一)
2010模一(理)丰台区2010年统一练习(一)数学
丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)
中医类科研项目绩效评估指标体系研究
心理咨询师二级个人分析报告论文
华尔街华人白领高薪也苦闷
如何做好办公室工作
家具行业创业计划书
电脑版