英语II(2)期末复习题


英语 II(2)期末复习题及参考答案
第一部分 交际用语 一、 选择填空 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选 项,并在答题纸上写出所选的字母符号。 1. — Sam, this is my friend, Jane. — _________________. A. I’m Jack B. Glad to meet you, Jane C. Glad to meet you, Sam D. Very well, thank you 2. — What’s the matter with you? — _________________. A. It matters with you B. Not too bad C. I feel a bit sick D. That’s right 3. — Could I talk to Prof. Lee? — _________________. A. Yes, speaking B. Oh, it’s you C. I’m waiting for you D. I am the operator here 4. — I’ve got a bad cold today. — _________________. A. Thank you for telling me B. Oh, dear! I hope you get better soon C. It isn’t serious D. It’ll be better soon

5. — Can you tell me where I can park the car? — _________________. A. Yes, please B. It is made in America C. Well, just over there D. The park is not very far

6. — What’s the best way to get to the Empire Hotel from here? — _________________. A. It’s five blocks away B. Walking through the wood

C. It’s a twenty-minute walk D. Half an hour if we drive fast 7. —You needn’t do the work till after the New Year. — _________________. A. No, you needn’t B. Oh, good! Thank you. C. Happy New Year to you D. I like the work 8. — Have a nice holiday, Ted. — _________________. A. Yes, you’re right B. That’s all right C. Thank you, and you too D. Good idea 9. — How was the journey to London? — _________________. A. It went very well B. It was a nine-hour plane journey C. I flew there D. I was very well 10. — Can you help me clear up the mess? — _________________. A. Tell me who made it B. No trouble at all C. Yes, that’ll be all right D. No problem 11. — Are you on holiday here? — _________________. A. We are on holiday here, too B. We live here, too C. No, we aren’t. We live here D. Yes, we live here 12. — What’s the fare to the museum?

— _________________. A. Five hours B. Five o’clock C. Five miles D. Five dollars 13.— Is it going to be warm next week? — _________________. A. Yes, it is B. I don’t believe it C. No, it hasn’t D. It changes all the time 14. — What do you usually do in your spare time? — _________________. A. Yes, it’s my favorite time B. Reading C. No, I’ll never do that D. Do it by yourself 15. — Do you mind if I read the newspaper on the table? — _________________. A. Good news for you B. Go ahead, please C. Yes, sure D. No, I can’t 16. — May I speak to Prof Li please? — _________________. A. No, you can’t B. There’s no Prof Li

C. I don’t know whether he’s out D. I’m afraid you’ve got the wrong number 17. — Here you are, Sir. — _________________. A. Yes, I’m here B. Yes, here we are C. All right D. Thank you very much 18. — So sorry to trouble you. — _________________. A. It’s a pleasure B. It’s your fault C. I don’t think so D. I’m sorry, too

19. — Would you like a tea? — _________________. A. Yes, please B. I like green tea C. Yes, I prefer coffee D. No, I don’t mind 20. — What does your English teacher look like? — _________________. A. She likes singing B. She looks sad C. She likes to stay with us D. She looks much like her mother 21. — How long will you be away from Italy? — _________________. A. Yes, I’ll be in Italy B. About a month C. Yes, it’s a long way to Italy D. Since last month 22.— What’s the weather like in this area? — _________________. A. Very well B. It’s rainy C. Yes, it’s fine D. That’s all right 23. — How are you feeling now? — _________________. A. Much better B. It’s OK C. Thank you D. He’s all right 24. — What time does the train leave? — _________________. A. On Tuesday B. In the morning C. At half past five D.At night 25. — Have you ever been to Tokyo? — _________________.

A. No, I didn’t go there last year B. No, but I hope to go there next year C. Tokyo is a busy city D. Yes, I’ll do it next time 第一部分:交际用语答案: 1. B 2.C 3. 4.B 5.C 6.B 7.B 8.C 9.A 10.D 11.C 12.D 13.A 14.B 15.B 16.D 17.D 18.A 19.A 20.D 21.B 22.B 23.A 24.C 25.B

第二部分:词汇与语法结构 阅读下面的句子,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项, 并在答题纸上写出所选的字母符号。 1. My watch has been losing time for the past week. It probably needs . A. cleaning B. to clean C. cleaned D. to be cleaning 2. We are going to have our office _________ to make room for a new engineer. A. to rearrange B. rearrange C. rearranged D. rearranging 3. Mary said to me, “If I had seen your bag, I ________ it to you.” A. will return B. would have returned C. could return D. must return 4. We shall have an opportunity to exchange _______ tomorrow. A. sights B. meanings C. views D. minds 5. Since this road is wet and slippery this morning, it __________ last night. A. must rain B. was raining C. must have rained D. may rain 6. You will get used to ________ here when you have settled down. A. living B. live C. lives D. lived 7. She is very careful. She _______ very few mistakes in her work.

A. does

B. takes

C. makes

D gets

8. Unfortunately the poor girl can’t do anything but ________ all her belongings at a low price. A. to sell B.sell C. selling D. sold

9. Do you think Tommy is ______________ the truth? A. saying B. speaking C. telling D. talking

10. _______________ she couldn’t understand was why fewer and fewer went to him for help. A. That B. What C. When D. Where

11.. They were asked to avoid _______ any water which had not been boiled. A. drinking B. to drink C. having D. not to be drunk

12. John fell asleep _______ he was listening to the music. A. after B. before C. while D. as soon as

13. I have taken many photos. I’m going to get the film ________ A. being developed developed B. developed C. developing D. to be

14. If the weather had been good, the children ________ out for a walk. A. had gone B. would go C. could have gone D. went

15. The car won’t start because the battery has________. A. run out B. run over C. run down D. run off

16. The hall was almost empty. There were ________ people in it. A. little B. a little C. few D. a few

17. Before joining the army, he spent a lot of time in the village ________ he belonged. A. which B. to which C. to where D. at which

18. The doctor advised her _______ enough rest before going back to work. A. get B. to get C. gets D. got

19. _______ of them has a bedroom and a study. A. Every B.Both C.Each D.All

20. The workers are busy _______ models for the exhibition. A. to make B. with making C. being making D. making

21. My boss is _________ holding pointless meetings. It really annoys me. A. never B. always C. sometimes D. seldom 22. That dinner was the most expensive meal we _____________. A. would have B. have had C. have ever had D. had ever had 23. Robert is said __________ abroad, but I don’t know what country he studied in. A. to have been studying B. to study C. to be studying D. to be studied 24 – If he ____________, he ____________ that food. -- Luckily he was sent to the hospital immediately. A. was warned; would not take B. had been warned; would not have taken C. would be warned; had not taken D. would have been warned; had not taken 25. I was sick, but I __________ it at the weekend. A. got by B. got over C. got away D. got at 26. John was bored, _________ he left his life in England.
A. in addition B. so C. however D. furthermore

27. These new processes _____________. A. should be controlled B. should control

C. should be controlling D. should controlled 28. This is very important. You __________ remember to shut down your computer every evening. A. ought B. must C. should D. can 29. John Walters claimed that this lack of information ___________ in negative feelings towards the media. A. have resulted B. had resulted C .resulted D. results 30. _________ you change your mind, I won’t be able to help you. A. When B. Unless C. While D. As 31. It is one of the best concerts I ____________. A. went to B. go to C. have ever been to D. had gone to 32. He _________ his father for both of them love walking in the countryside. A. looks B. is like C. looks like D. like 33. Then she cheered ______ a lot when they got ______ the taxi. A. up?over B. of?into C. of?over D. up? into 34. Does this patient’s record need ___________ now? No, you can finish it later. A. complete B. to complete C. completing D. completed 35. Could you tell me ________? A. how long you live here B. how long have you lived here C. how long you have lived here D. how long did you live here 36. There are many cities _________ very fast. A. expand B. expanded C. to expand D. expanding 37.Last year _________________ of new books were published on environmental protection.

A. hundreds B. a hundred C. the hundred D. one hundred 38. Waste electrical goods _______________ safely. A. must dispose of B. must be disposed of C.must be disposing of D. must to be disposed of 39. There is a lot of crime on television. _________ other issues are pushed out. A. Therefore B. However C. But D. Furthermore 40. Chinais no longer what it ___________. A. used to be B. was used to being C.used to being D. was used to be 41. I __________________ reading the novel by the end of this week. A. shall finish B.shall be finished C. shall has finished D. shall have finished 42. He didn’t want anything to eat because he ________________ already eaten. A. has B. have C. had D. having 43. The best thing __________________ to sleep. A. to do is B. doing is C. to do D. is to do 44. You had better _____________ a coat with you. A.- B. to take C. take D. taking 45. The food was _____________ good, but not good enough for me to eat there again. A. very B. quite C. really D. absolutely 46. He has three companies ___________________. A. employing 50 people each B. employing each 50 people

C. each employ 50 people D. employing 50 each people 47. She was _____________ late that she missed the last train. A. - B. too C. so D. such 48. Could you tell me __________________? A. where I can find a toilet B. where can I find a toilet C. where I have found a toilet D. where have I found a toilet 49. The new computer allows me _______________ work more efficiently. A. to B. - C. at D. for 50. The trip to the countryside was great ___________. A. funny B. funnily C. fun D. funness 第二部分:词汇与语法结构答案 1. A 2.C 3.B 4.C 5.C 6.A 7.C 8.B 9.C 10.B 11. A 12.C 13. B 14. C 15.A 16. C 17. B 18. B 19. C 20.D 21. B 22. D 23. A 24.B 25. B 26.B 27. A 28. B 29. B 30. B 31. C 32. B 33.D 34. C 35. C 36. D 37. A 38. B 39.A 40. A 41. D 42. C 43.A 44. C 45. B 46. A 47. C 48.A 49. A 50. C

第三部分:完形填空 阅读下面的短文,从短文后所给的 A、B、C、D 四个选项中选出能填入相应空白 处的最佳选项,并在答题纸上圈出所选的字母符号。 Passage 1 The biggest adventure I’ve ever had was trekking in Thailand. We hired a guide (1)_____us to a village in the jungle. We didn’t know that he (2)_____ there before. (3)_____ wereached the village, we wouldn’t be able to find somewhere to sleep, (4)_____ we wanted to get there in about 8 hours. After two hours we all realized we were lost. The (5)_____ we

walked, the more confused we became. Luckily after a further 4 hours we met some hunters. They didn’t speak the same language as our guide, but we were able to (6)_____ that we were lost. They (7)_____ us towards the village. It was after dark when we arrived there. We had been walking (8)_____ over 14 hours and we were (9)_____ exhausted. We had been very lucky; if we (10)____ the hunters, we would have had to sleep in the jungle. 1. A) take B) for taking C) to take D) taken 2. A) has never been B) had never been C) never went D) didn’t go 3. A) Unless B) If C) When D) As 4. A) so B) but C) in addition D) for 5. A) far B) furthest C) further D) more far 6. A) get at B) get around C) get by D) get across 7. A) misdirected B) redirected C) undirected D) disdirected 8. A) for B) since C) at D) in 9. A) very B) absolutely C) fairly D) much 10. A) had met B) haven’t met C) have met D) hadn’t met Passage 2 Scientists are working hard to develop better aerials for mobile phones, a spokesman for Phikia Phones said today. ‘It really (11) ______ users when they lose the signal in the middle of a call, so we are developing new aerials that will enable users (12) _______ stronger signals. Many users reported that when they (13) _______, the signal was often lost’, said the spokesman. The newaerals are designed to avoid (14) ______ the signal by receiving the message on a wider range of radio frequencies. ‘We (15) _______ that this is a major concern for phone users’ said the spokesman. The new phones have a flexible external aerial, which users will have (16) ______ touching their ear or head. The aerials (17) ______ make the phones able to pick up a wider range of signals. The company spokesman insisted (18) ______ this was not a potential danger – “(19) ______ safety regulation has been followed”, he told our reporter. “If (20) ______ one of these phones this morning, I wouldn’t have missed my train coming here”, joked the spokesman. 11. A. irritates B. is irritating C. irritated D. irritate

12. A. receive B. received C. to receive D. receiving 13. A. are travelling B. were travelling C. travel D. was traveling 14. A. losing B. lose C. lost D. to lose 15. A. learnt B. had learnt C. have learnt D. are learning 16. A. used to B. to used to C. get used to D. to get used to 17. A. to B.-- C. are D. will 18. A. on B. to C. what D. that 19. A.-- B. All C. Every D. Any 20. A. I had B. I’d had C. I’d have D. have Passage 3 Ian and Shiree are a very unusual couple. Although they (21) ________ in the heart of London, they try to grow as much of their own food as possible. At the moment they (22) _______ an allotment from the local council to grow food on, but they plan (23) ________ more land soon. ‘We (24) _________ growing our own food five years ago’, said Ian, ‘Since then we (25)__________ about half of the vegetables we need and a quarter of the fruit. We (26)________ on the allotment for three years. We (27)________ our own garden before that.’ They do not plan to stop there though, ‘By this time next year we (28)________ enough land to grow about 75% of our food’, said Ian. Why do they do this? ‘We (29)________ about the chemicals used to grow our food’, said Shiree. ‘More and more people (30)________ the same in the future’,predicted Shiree. 21. A. live B.lived C. have lived D. had lived 22. A. rent B.haverented C. arerenting D. have rented 23. A . buy B. to buy C. buying D. bought 24..A. start B. would start C. have started D. started 25 A. grew B. have grown C. have been growing D. have been grown 26. A. work B. worked C. have been working D. had worked 27. A. used B. have only used C. have only been using D. had only used

28. A. will have bought B. will buy C. are buying D. are going to buy 29. A. areworrying B. will worry C. worry D. worried 30. A. are doing B. are going to do C. will have done D. do Passage 4 2 Patten Close Derby DJ5 6XX 16 April 2003 Dear Sir or Madam, I am writing (31)_________________ about a recent stay at your hotel, The Grand. My wife and I arrived on 21st March and stayed for two nights. Firstly we waited twenty minutes at reception because there was nobody (32)_________________ the desk. Then we waited a further twenty minutes because the receptionist could not find our booking. (33)_________________our luggage was left unattended in reception for three hours until we finally took it to our room ourselves. Our room was not available immediately when we arrived. Therefore we had to wait another hour (34)_________________ we could go to the room. When we saw the room, it had two single beds and we (35)_________________ a double bed, so we had to change it. Unfortunately the second room was on the top floor and the lift was (36)_________________. And although we had asked for a room with a sea view, it was facing the road. Although the food in the restaurant was quite good, we were unhappy with the (37)__________ we received. We had booked an evening meal inclusive in the price of the room. Consequently we did not take money to the dining room and then discovered (38)_________________ we had to pay for the wine immediately. Unfortunately, the waiters were rude and (39)_________________. However the manager did agree that we could pay the wine bill in the morning. To sum up I was most dissatisfied with the entire experience and I expect full compensation for the inconvenience caused. I look forward (40)_________________ from you.

Yours faithfully, Arthur Mullard 31. A. complain B. to complain C. complained D. complaining 32. A. in B. from C. to D. at 33. A. Moreover B.Although C. So D. Because 34. A. after B. while C. during D. before 35. A. asked for B. ask for C. had asked for D. have asked for 36. A. out of order B. in order C. disorder D. bad order 37. A. money B. letter C. food D. service 38. A. why B. that C. when D. where 39. A. help B. helpful C. unhelpful D. helpless 40. A. to hearing B. hearing C. to hear D. to be hearing Passage 5 I was travelling alone in Western Australialast year, and one day I set 41 to climb a high peak in that area. Although in the summer there are many tourists, I was there out of season 42___________ there weren’t any tour groups. Soon after I reached the top, it began to drizzle and the fog came 43 . Very soon, it was so thick 44 I couldn’t even make out the path. I take my phone with me everywhere 45 you never know when you will need it. Eventually I called my dad, 46 was 9,000 miles away in the UK. He told me to phone the local emergency services, but I felt 47 stupid that I didn’t want to. 48 , my dad realized this and made up his mind to call them himself. The rescuers called me 49 my mobile to find out exactly where I was, but unfortunately the battery ran out after five seconds. I lay down under a rock and waited – it was nearly night-time and I was cold and wet. Just as they were about to call off the search for the night, they found me. Fortunately one rescuer had said ‘Let’s try for just five more minutes.’ 50 they had given up, I would have died. 41. A. away B. off C.over D. up 42. A. because B. so C. however D. therefore

43. A. off B. away C. over D. down 44. A. which B. what C. why D. that 45. A. so B. therefore C. because D. as a result 46. A. who B. that C. which D. whom 47. A. such B. so C. very D. really 48. A. Luckily B. Lucky C. Unlucky D. Unluckily 49. A. in B. with C. on D. at 50. A. If B. When C. Unless D. After Passage 6 Dealing with waste is a huge global problem. Unfortunately, many people don’t usually think much about what happens 51 their old fridge when they update to the latest model. A few just dump it 52 the street without another thought. 53 , Britaincurrently has over a million old fridges rotting in dumps in fields and in warehouses because the country does not have enough equipment to dispose 54______________them. New European Union regulations say that from 1 January 2002, all material 55 depletes the ozone layer, such as CFC coolants, must 56____________ fridges before they are put in landfill sites. It is 57 to take quite a while to solve the problem. But it is not only fridges 58 are difficult to get rid of. What about old computers, TVs and other hi-tech junk? For example, Guangdong Province, in the southeast of China, has been suffering 59 problems caused by imported waste electrical goods like computers. Workers there have been breaking up old computers to extract the recyclable parts like chips, and precious metals 60 gold and platinum. 51. A. to B. at C. with D. for 52. A. from B. in C. to D. off 53. A. Because B.So C. However D. As a result 54. A. off B. away C. at D. of 55. A. what B. why C. that D. who

56. A. remove from B. removed from C. be removed from D. have removed from 57. A. like B. likeness C. liking D. likely 58. A. what B. why C. that D. who 59. A. from B. at C. to D. with 60. A. as B. like C. and D. with 第三部分:完型填空答案 1. C 2. B 3. A 4. A 5. C 6. D 7. B 8. A 9. B 10.D 11. A 12. C 13. B 14. A 15. C 16. D 17. B 18. D 19. C 20.B 21. A 22. C 23.B 24. D 25. B 26. C 27.D 28. A 29. C 30.B 31. B 32. D 33.A 34. D 35.C 36. A 37. D 38. B 39. C 40.A 41. B 42.B 43. D 44. D 45.C 46. A 47. B 48. A 49. C 50.A 51. A 52. B 53.D 54. D 55. C 56.C 57. D 58. C 59. A 60. B

第四部分:阅读理解(单项选择) 阅读下列短文,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个正确答案,并在答题纸上写 出所选的字母符号。 短文理解 1 Blocks of “high-rise”flats have been built in large numbers in Londonand in many other big cities. Just after the Second World War these big, twenty-to-thirty storey buildings, hundreds of feet in height, were thought to be the ideal solution to the housing problem. For on the one hand, there was severe housing shortage, but on the other hand, there was lack of space to build houses in urban areas. Blocks of “high-rise” flats seemed, at first, to be able to solve the problem, since they can offer space for more families to live in on less land. The beautiful, modern apartments in the high–rises were much sought after by people who lived downtown. Hundreds of the vast blocks had been built before anyone began to doubt about whether they were good solutions or not. Are they suitable

places for people, children especially, to live in? A well-known British architect, who personally designed many of these buildings, now believes that the high-rises may well make those people who have been housed in them suffer a great deal. Evidence has been collected by social workers, which suggests that people do suffer. They complain about severe loneliness and deep depression living within these great towers. People also talk about lack of communication with others, no easy access to a playground for children, no chances for adults to get familiarized with each other. Many people say that they have lived next door to each other for years in the same building, but they never know who their neighbors are. Some expertssay that a large number of people living in the high-rises suffer from mental disorder and have even developed criminal tendencies. As a result of these new discoveries, plans for new high-rise blocks are being reconsidered. We are now building up many high-rises in big cities such as Beijing,Shanghai and Guangzhou. Perhaps we should also reconsider the idea too. 1. There was a big housing problem after the Second World War ____________. A. in London B. in the rural areas C. in many big cities D. in many countries 2. Blocks of “high-rise” flats were thought to be the ideal solution to the housing problem, because ____________. A. there was severe house shortage in big cities B. there was less and less land to build houses in big cities C. they were modern and beautiful and much sought after by city people D. they were built on less land and were able to house a lot more people 3. The sentence “Hundreds of the vast blocks had been built before anyone began to doubt about whether they were good solutions or not.” means ____________. A. it was not until hundreds of the vast blocks had been built, people began to doubt about whether they were good solutions or not B. hundreds of the vast blocks had not been built until anyone began to doubt about whether they were good solutions or not C. people began to doubt about whether they were good solutions or not before hundreds of the vast blocks had been built

D. before hundreds of the vast blocks had been built, some people began to doubt about whether they were good solutions or not 4. The author takes a well-known British architect as an example to show us that ____________. A. he is very proud of his designing of many of the high-rises B. even a well-known designer of the high-rises believes they are no good for people C. even a well-known designer of the high-rises suffers personally D. high-rises are well-designed, modern buildings which meet people’s needs 5. What is the greatest danger for people living in a high-rise according to some experts? A. Lack of communication with others. B. No easy access to a playground for children. C. Developing criminal tendencies. D. Not knowing the neighbors. 短文理解 2 Sura Elmer came to Shanghailast July from the Netherlands, and will remain here for the next couple of years. He worked at the Holiday Inn Hotel as a sales manager, “One important part of my job consists in staying in contact with consultant-generals here. With a white face, it is easier for me to persuade people,” he said. Before working in Shanghai, he worked for a Holiday Inn Hotel in Amsterdam. He was transferred here by an arrangement between the hotels in Shanghai and Amsterdam. Asked to comment on the differences between working in China and Europe, he said: “If anything, Chinese colleagues tend to be more serious, while we Dutch like to crack jokes,” he said. He also said that in Amsterdam everything goes faster and with less people. “In the Netherlands, we have to be efficient because salaries are high and companies cannot employ so many people as they do here in China,” he said. He also said that he earned a bit more here than in the Netherlands, and accommodation and meals are freely available. “I like Shanghai. Before coming here I had no idea what China would be like. Now I have been here for nearly one year, I found

people here friendly, though I dislike people spitting on the ground.” He intended to work here for another two or three years, depending on the hotel. 6. From the passage, we know that Sura Elmer is ____________. A. a Dutch B. working for a Holiday Inn Hotel in Amsterdam C. one of the consultant-generals D. going to stay in Shanghaifor quite long 7. Sura Elmer came to Shanghai, ____________. A. as he signed a contract with Holiday Inn Hotel in Shanghai B. because he wants to know something about China C. for he likes Shanghaivery much D. according to an agreement between the hotels in Shanghai and Amsterdam 8. Sura Elmer’s impression on his Chinese colleagues is that they ____________ than his colleagues in the Netherlands. A. do everything faster B. are more serious C. aremore efficient D. earn a little more 9. In the second paragraph, the sentence, “?accommodation and meals are freely available” means ____________. A. accommodation and meals are offered in free time in the hotel B. Sura Elmer eats and sleeps in the hotel free of charge C. Sura Elmer can stay and eat in the hotel anytime he thinks necessary D. except accommodation, meals are offered freely in the hotel 10. The thing that Sura Elmer dislikes in China is ____________. A. one does not have to work hard to be efficient B. salaries are lower than what people get in Amsterdam C. people spit on the ground

D. there are more people doing less work 短文理解 3 Passage 3 I used to think education was the most important thing in my life. Recently my attitude has begun to change, although I still hold that it is essential for everyone in the world today. As a top junior student in my college, I was asked to make a speech on how to learn English well. Standing in front of the audience facing so many freshmen, I was trembling. I didn’t remember any word that I had prepared. I ran out of the conference room without finishing my speech, leaving everyone puzzled. I cried that night in my room, feeling that I was a loser. Studying takes so much of my time that I feel unable to really develop myself. I am just storing knowledge; yet fail to communicate with others. I have received many awards in school, but they don’t necessarily reflect anything about me. I don’t know how to socialize. When I leave school I fear I will be of no use to society. I realize that everyone has her or his own way of living. I want to change my lifestyle. Of course I will keep studying. Yet I plan to look for a part time job, which might turn out to be a good chance to get to know society. I still believe that working my hardest does make me happy. I will still stay on in college, but I will not allow it to shelter me from the real world. 11.From this passage, we know that the author ____________. A. does not think education is the most important thing in her life any more B. thinks that communication with other people is more important than education C. realizes that it is more important to really develop oneself than just to store knowledge D. comes to learn how important it is to make a public speech 12. By saying that she is “a junior student” in her college, the author means that she is ____________. A. a student in her third year in college B. a very young college student

C. younger than most students in college D. shorter than others in college 13. The author thinks the awards she has received ____________. A. show that she is a top student B. show how much time she has spent in learning C. mean she only knows how to learn, but not how to socialize D. don’t necessarily reflect her real self 14. The author fears that she will be of no use to society, mainly because ____________. A.she feels she is a loser B.she does not know how to communicate with others C. studying takes too much of her time D.she is unable to develop herself 15.Which of the following statements is not true according to the passage, when the author says that she wants to find a part time job? A. The job might enable her to get to know society. B. She wants to change her lifestyle. C. Working part time while studying will make her happy. D. She wants to get some shelter from the real world. 短文理解 4 35 Forest Avenue Dew’s Parker Adelaide 12, Nov.

Dear Bob, I’m just writing to let you know our new address and to invite you to our house-warming party next Saturday. I’m sorry about the lack of warning, but we’ve been busy moving house and I’ve had little time for anything else. In any case, we only decided to hold the party last week when we found out that cost of moving was not as high as we thought and we had a little cash to spare. We moved to here two days ago and we’ve been working non-stop ever since. This evening we decided to have a few hours’ rest, so I’m writing a few invitations to some friends. You can do the trip from Bedfordto Flinders in two hours now that the new motorway is open. Dew’s Parker is rather difficult to find though, because it’s a new housing estate and few people know where it is. Give us a ring when you are in the area and I’ll give detailed directions to you then. Our number is 56889590. Barbara and I hope you can make it in spite of the short notice. All the best Charles P.S. We can fix you up with a place to sleep – I guess you can put up with a mattress on the floor! 16.This passage is a letter of ____________. A. an informal invitation B. a formal invitation C. thanks D. complaint 17.When Charles writes, “I’m sorry about the lack of warning”,he means that he is sorry that ____________. A. he did not give Bob a warning when Bob was once in danger B. he is short of money, so he is not able to help Bob C. he should have given Bob a warning when he is in difficulty D. he is not able to write this letter to Bob earlier 18.Charles and his wife decided to hold the house-warming party, mainly because ____________.

A. they decided to have a rest after being busy moving to the new house B. they still had a little money left to afford the party C. the new motorway was open D. they wanted to meet their friends very much 19.From the letter we know that the new house that Charles moved in is ____________. A. very big B. two hours away from downtown C. in a new housing estate D. easy to find in the map 20.In the sentence “Barbara and I hope that you can make it?”, the phrase “make it” is used to say that Bob can ____________. A. manage to attend their party B. find their new house in two hours C. do the trip from Bedfordto Flinders D. put up with a mattress on the floor 短文理解 5 Dear Uncle Ric, We were very sorry to hear that you are in hospital again, but I feel sure you’ll be out and about again soon. It doesn’t sound very serious this time according to Auntie Ivy and in any case you have already recovered from the operation so quickly. Malcolm has been working very hard all this year, because he is sitting some examinations this month and he is determined to study History at the University of Oxford. Although the sun has been shining all day today, he has been sitting at home reading about the history of the French Revolution. Fortunately he loves books, especially history books. He spends all his time and money on books. James is totally different from his brother. He might be too young to know better. He gets bored with school and studying. But he is very keen on games. He never stays indoors when the weather is reasonably fine, and today he has been playing tennis for hours with his friends. He is fond

of football, but tennis is his favorite. He said that he wanted to become a professional player. His mother doesn’t really approve. Robin sends you her love. We are looking forward to hearing from you and seeing you soon. I am sending this letter through the e-mail to Auntie Ivy and she will bring it to the hospital with our best wishes to you for a speedy recovery. Lots of love Trevor 21.It is certain that Uncle Ric is in hospital ____________. A. again after having fully recovered from an operation B. to get some treatment for a serious disease C. to get an operation for some minor disease D. to do some check-up after receiving an operation 22. It is ____________ who wants to study history. A. Trevor’s wife B. Trevor’s younger son C. James’s elder brother D. Robin 23. In the second paragraph, the sentence “?he is sitting some examinations?” means that Malcolm is ____________. A. sitting at his desk preparing lessons for some examinations B. sitting at home busy reading for some examinations C. sitting in an examination place D. going to take some examinations 24. From the letter, we know that James wants to become a professional player, ____________. A. yet the whole family don’t like the idea B. but Robin, his mother, does not like the idea C. his father thinks it’s too bad that he gets bored with school

D. Malcolm feels sorry for his idea, wishing he knows better 25. This is a ____________. A. business letter B. private letter C. memo D. telephone message 短文理解 6 Good children must be good students at school. They should work hard at all subjects and do what is given to them on time. They should develop the ability to care for themselves, to try not to depend too much on their parents, to think independently and to work in a planned way. They ought to respect teachers, have a cooperative attitude towards schoolmates and always be ready to help others. At home, good children should be tidy and hard working. Besides schoolwork they should help their parents with housework and be always ready to show respect and gratitude to their parents whenever their parents do something for them. They should also be very considerate towards their entire family. They ought to please their family with something that makes them happy and feel good instead of upsetting them with their personal worries. When it is absolutely necessary to talk to their parents about their personal problems, they should talk nicely and calmly, getting ready to take advice from their parents since they are much more experienced in life. If any disagreement occurs, good children should try to iron out the disagreement by listening to the parents’ opinions. They never take it for granted that they are always in the right. On the contrary, good children learn quickly by listening to others. 26. The most suitable title for this passage would be ____________. A. Good Children at Home B. Good Students at School C. What Good Children Should Be Like D. Be Good Students 27. One important ability good children are supposed to develop is ___________. A. to think independently B. to work hard at some subjects

C. to be good students at school D. to have a cooperative attitude toward teachers 28. Good children should ____________. A. never talk about their personal worries B. care for their parents, brothers and sisters C. consider something of their own interests D. never get upset by their personal problems 29. When there is disagreement between parents and children, good children should try to ____________. A.get ready to talk nicely B.please their parents with something good C.use an iron to keep calm D.find a good resolution to the problem 30. In the last paragraph, the sentence “They never take it for granted that they are always in the right” means they never ____________. A.believe that they are always right B.make sure that they are right C.think it is true that they might not always be right D.accept it as a matter of fact that they are always right 短文理解 7 The AIDS virus has been around for a very long time, but the spread of the disease within the last twenty years or so on such a scale has caused real concern. It seems that in the 1980s the principal carriers of the disease were homosexuals, drug users and prostitutes. Now it is becoming evident that heterosexuals also spread the disease, that children can be born with the virus and that patients in hospitals are being infected too.

Just as the WHO fought the spread of children’s disease throughout the world in the 1960s, so now they must again use education to fight this killer disease. The organization proposes to write newspaper articles and books, and to make videos and TV programmes. These will be translated into the major languages of the world so that as many people as possible can be educated about the danger of AIDS. However, we are still faced with two big questions. Is educating the public enough if we are to control the spread of AIDS? Does the WHO have enough money and resources for hospitals throughout the world to help and care for sufferers? One fact is becoming clearer and that is that the WHO has not focused enough on the need to educate medical staff. There are still hospitals and health centers in some parts of the world which do not accept AIDS patients, while there are others where too little care is taken to prevent the spread of the disease. 31. Which of the following statements is true according to the passage? A. AIDS is a disease for which a cure has been found. B. AIDS is a disease which has just been found. C. AIDS is a disease which has existed for a long time. D. AIDS is a disease which spreads very slowly. 32. Who is easily infected with AIDS? A. People who use drugs. B. People who visit prostitutes. C. Patients who stay in hospital. D. All of the above. 33. In WHO’s opinion, what will help most effectively in fighting against the spread of AIDS? A. More education. B. More medicines. C. More doctors. D. More equipment.

34. From the passage, we can see that the writer is not happy about ____________. A. the education the general public get on AIDS B. the education the medical staff get on AIDS C. the TV programmes on AIDS D. the newspaper articles on AIDS 35. Which of the following statements is not true according to the passage? A. It is not enough only to educate the general pubic. B. There are some hospitals in some parts of the world which do not accept AIDS patients. C. Great care has been taken to prevent the spread of AIDS everywhere in the world now. D. More money and resources are needed to control the spread of AIDS. 短文理解 8 "Are you the happiest man in the world?" When asked this question, most people would say no. They don't think they are the happiest of the people around them. They would point out that one of their neighbors is happier than any one of them, "Doctor Frank has a career himself. His wife is the most beautiful and well-educated lady in the community. No, I don't think I am happier than Doctor Frank. At least my career is not as successful as his." Most of us compare ourselves with anyone we think is happier ? a relative, a close friend or, often, someone we even hardly know. I once met a young man who struck me as particularly successful and happy. He spoke of his love for his beautiful wife and their daughters, and of his joy at being a TV talk-show host. I remember thinking he was one of the lucky few for whom everything goes effortlessly right. Once we talked about the Internet, he is grateful for its existence. He told me, because he could look up information on diabetes (糖尿病) ? the terrible disease that made his wife suffer and could possibly be passed down to his lovely children. When I heard this, I felt like a fool for taking it for granted that nothing unhappy existed in his life.

This made me think a lot and I soon drew one of the most significant conclusions about happiness: there is little relation between the situations of people's lives and how happy they are. We all know people who are richer and have an easier life than others, yet they are essentially unhappy. And we know people who have suffered a great deal but generally remain happy. Unhappiness is like looking at something and fixing on even the smallest fault. As a bald man told me, "Whenever I enter a room, all I see is hair." It is hard for us to give up the image of "being perfect." As nothing is perfect, anyone can be unhappy. It takes no courage or effort to be unhappy. True happiness lies in struggling to be happy. 36. According to the author, most people would ____________ they are the happiest in the world. A. doubt whether B. like to think that C. think about whether D. not think that 37. The author thinks that people quite often compare themselves with ____________. A. a close friend B. a relative C. anyone they think is happier D. someone they even hardly know 38. What is not true about the young man the author once met with? A. He is a TV talk show host. B. Everything goes effortlessly right for him. C. He loves his wife and their daughters. D. He is very happy with his work and his life.

39. After talking with the young man about the Internet, the author realizes ____________. A. that he is mistaken in thinking nothing unhappy existed in the latter’s life B. how grateful the young man is for the existence of the Internet C. how terribly the young man’s wife suffer from the disease - diabetes D. that there is a lot of information one can look up in the Internet 40. The significant conclusion the author draws about happiness is that ____________. A. it is hard for us to give up the image of "being perfect" B. unhappiness is like looking at something and fixing on even the smallest fault C. we know people who have suffered a great deal but generally remain happy D. true happiness lies in struggling to be happy 短文理解 9 No country in the world has more daily newspapers than the USA. There are almost 2,000 of them, as compared with 180 inJapan, 164 in Argentinaand 111 in Britain. The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all over the world. Distinguished dailies like the Washington Post or the New York Times have a powerful influence all over the country. However the Post and the Times are not national newspapers in the sense that The Times is in Britain or LeMonde is in France, since each American city has its own daily newspapers. The best of these present detailed accounts of national and international news, but many tend to limit themselves to state or city news. Like the press in most other countries, American newspapers range from the “sensational”, which feature crime, sex and rumour, to the “serious”,which focus on factual news and the analysis of world events. But with few exceptions American newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with television. Just as American newspapers appeal to all tastes, so they also try and apply to readers of all political persuasions. A few newspapers support extremist (极端分子) groups on the far right and on the far left, but most

daily newspapers attempt to attract middle-of-the-road Americans who are essentially moderate. Many of these papers print columns by well-known journalists of different political and social views, in order to present a balanced picture. As in other democratic countries American newspapers can be either responsible or irresponsible, but it is generally accepted that the American press serves its country well and that it has more than once bravely uncovered political scandals (丑闻) or crimes, for instance, the Watergate Affair. The newspapers drew the attention of the public to the fears of the Vietnam War. 41. There are more daily newspapers in ____________. A. Britain than in the USA B. the USA than in Britainor Japan C. France than in Britain D. Britainthan in Japan 42. Most American newspapers try to entertain their readers because ____________. A. they have to compete with television B. they have to keep up a good relation with them C. they have to write about crime, sex and rumour D. they have to give factual news in an interesting way 43. Many American newspapers attract readers of different political persuasions by ____________. A. printing articles representing different political viewpoints B. inviting middle-of the-road Americans to write articles for them C. avoiding carrying articles about extremists D. supporting extremist groups from time to time 44. The word “press” in the second paragraph means ____________. A. a machine for printing thebusiness of printing B. great force C. newspapers D.

45. This passage is mainly about ____________.

A. the development of American newspapers B. the functions of American newspapers C. the merits and shortcomings of American newspapers D. the characteristics of American newspapers 短文理解 10 Cash of all kinds, the French franc, the German mark, and the Italian lira, is bound to disappear physically. The paper notes and gold coins may soon become curious collections of the pre-electronic age. Digital money can replace every use of cash money. It is true that electronic money has been around for decades. Each week billions of institutional dollars flow through the Interbank Payment System through telephone wires and satellite links. But in the 21st century, entirely new forms of digital money - including electronic cash and "computerized" smart cards - will become the means of most personal financial trade. What a great change this will be! Digital credit cards, smart cards, electronic wallets and electronic checks will change our way of life in the 21st century. They are efficient and easy to use. Customers will not take money with them when they go shopping. They will pay their bills from a smart cell phone or they will buy their coffee by using a digital credit card. How convenient it will be! And how easily people will do their shopping in such a way! With so many changes these days, the Internet will help speed up the end of cash. In Europe, some banks have been offering people electronic cash since late last year. Customers can withdraw money from their accounts through the bank's website and store their incomes on their home PCs. As the electronic cash is downloaded, the customers' bank accounts are recorded. Since customers can use electronic cash to buy things on the Internet, electronic cash will transform the Internet into a global marketplace for everything. It is going to have a very big impact on our lives. The low cost of computer and communications has created a worldwide medium not just for finance, but also for many other things in our life. The Age of Internet has brought e-businesses to our life, which perhaps will form the backbone of our economy. Mom and Pop can go global - all from the comfort of their easy chairs. Citizens will have access to e-government with its website offering a wide range of governmental information, policy and services.

Racing into the 21st Century, people all over the world are building up a series of IT projects, which is surely a part of the global future. People all over the world have been working for a brilliant future for centuries and it now seems the dream might come true very soon. 46. The main point of the first paragraph in this passage is ____________. A. the value of the paper notes and gold coins will lie in collections B. electronic money has been around for decades C. entire new forms of digital money will replace cash money D. cash of all kinds is bound to disappear slowly 47. The advantage of digital money is ____________. A. it is efficient and easy to use B. it will change our way of life in the 21st century C. it can replace every use of cash money D. people will do their shopping very easily 48. What is not true about the electronic cash, according to the passage? A. It will turn the Internet into a global marketplace where one can buy everything. B. The electronic cash can be downloaded and the money withdrawn is recorded. C. People can buy anything worldwide by sitting comfortably in their chairs. D. People don’t have to pay for anything when they go shopping anywhere. 49. In the sentence of the fourth paragraph, “The low cost of computer and communications has created a worldwide medium not just for finance?”, “a worldwide medium” refers to ____________. A. a worldwide market B. the Internet

C. the Age of Internet D. e-business 50. The author is sure that ____________ will bring the whole world a brilliant future. A. e-government B. e-business C. IT projects of any kind D. the world market

第四部分:短文理解(单项选择)答案 1. C 2. D 3. A. 4.B 5.C 6. A 7. D 8.B 9.B 10.C 11. C 12.A 13.D 14. B 15.B 16.A 17. D 18. B 19. C 20. A 21. A 22. C 23.D 24.B 25.B 26. C 27.A 28. B 29. D 30. D 31. C 32. D 33. A 34. B 35. C 36. D 37. C 38. B 39.A 40.D 41. B 42. A 43. A 44. C 45.D 46. C 47. A 48. D 49. B 50.C

第五部分:短文理解(正误判断) 阅读下列短文,并根据短文内容判断其后的句子是否正确(T)、错误(F), 还是文字中没有涉及相关信息(NG)。(每题 2 分,共 10 分) 短文理解 1 The Internet has become a part of everyday life for most Britons, says a report published this week by market research company Netinfo. Just over 70% of people questioned for the survey said the net had become essential. The survey reveals that emailing friends and others is the nation’s favorite Internet activity. It also found that people spend an average of seven hours a week online, visiting 13 different websites in

seven days. But 10% of all those who surf the net ate doing it for more than 20 hours a week. Just over 2,000 adults in Britainwere interviewed for the report. The study found almost 19 million people in the UK– four in ten adults – regularly went online. But the number of new users has slowed down. Numbers online grew by just 11% over the past 12 months compared with 33% the previous year. The report also reveals the increasing importance of the silver surfer. According to the report the number of older people online grew by more than 40% over the past year. People aged over 55 now make up 17% of the UK Internet population. The survey also discovered that many workers surf the net for personal reasons while at work. Almost three-quarters of workers with Internet access admitted using it for pleasure, usually to email friends and family. According to Bill Wills, author of the survey, many employees expect some flexibility, and most employers re willing to accept this. ‘However, employers are less likely to be understanding, if you’re downloading movies or introducing an unfriendly virus to your company network,’ he said. 1. More than seven out of 10 people feel they can’t manage without the Internet. ______ 2. Young people use the Internet for emails mainly. ______ 3. The most common use of the Internet is surfing the web. _______ 4. On average, people visit 13 websites a day. _______ 5. About 40% of adults use the Internet. _______ 短文理解 2 Tiny Tonga Launches Space Tourism Plan The tiny poverty-stricken South Pacific state of Tonga has always had serious problems raising money, and so it has always been entrepreneurial. It has sold Tongan passports to Hong Kong businessmen; it sold possible satellite broadcasting locations in space; it even officially changed to a different time zone to be the first country to welcome the new millennium.

Now Tonga’s latest money-making venture is a plan to become the world centre of space tourism. TheTonga government has made an agreement with a UScompany to allow it to use one of its 170 islands to launch rockets that will take tourists on week-long trips into space at a cost of US$2 million each. For this price, space tourists receive 60 days' training in a 'resort setting', followed by the holiday of a lifetime orbiting the Earth. Two astronaut pilots and four astronaut tourists will make the trip. However, scepticssay that these budgets are inadequate. Although they predict that space tourism will eventually bring an income of US$10 – 20 billion a year, they calculate that the budget of $8 million per trip will not be enough to pay for the required technology. Comparison with the current space tourism programme suggests this maths may be accurate. To ride the Russian Soyuz(the only tourist ride currently available) costs more than US$20 million per person. However, other people, including one important ex-cosmonaut , criticise the Russian government for raising money in this way, even though it uses the money for the space programme. In the ex-cosmonaut's opinion, it uses up Russia’s agreed quota of space missions without achieving anything. He also believes that these inexperienced tourists would be a danger in a difficult or life-threatening crisis in space. 6. Tonga was previously a rich country. ____ 7. Tonga was the first country to welcome the new millennium on 1st January 2000. ____ 8. The US government wants to use Tonga to launch rockets. _____ 9. There will be training before the tourists go into space. _____ 10. It costs about $ 20 million to launch a spacecraft. _____ 短文理解 3 Poll reveals TV news too negative A recent Time/CNN poll in the USAhas discovered that 75% of people agreed that the news media is "sensationalist", 63% found it "too negative" and 73% said they are "sceptical about the accuracy" of the news they are receiving.

Local news programmes in the USA are so dominated by stories of violence and crime that other topics like government, education and the environment are left with little airtime.1 Network broadcaster John Walters claimed, “This lack of information has resulted in negative feelings towards the media.” Crime reports, which often serve as lead stories, make up an average of 30.2% of news time on local TV news programmes in the USA. Media researcher Bob Smith reported, “53% of crime reports are about murder, but it is one of the least frequently committed crimes.” Another media study revealed that 42% of all local TV news broadcasts are stories about crime, disaster and war. One possible reason for this is that local television news is ratings driven2. Some market research suggests that viewers like to see stories of crime and violence, which increases the ratings of newscasts. Higher ratings mean higher advertising revenues. Mike Adams, a television executive, explained, "The increase in crime reports is because, on average3, almost half the money a local station makes comes from news." Many experts believe a steady diet of violence-oriented news broadcasts has serious effects. A spokesman for the National Television Violence Committee stated, “There are three main risks associated with viewing media violence. People learn aggressive behaviour. They become desensitisedto real-world violence. These lead to an increased fear of being a victim of violence, resulting in mistrust of others.” 11. The majority of people polled think that the news media is accurate. 12. There is not enough time to talk about a wider range of subjects on the news. 13. 53% of all crimes committed are murders. 14. Advertising companies invest in TV programmes with high ratings. 15. TV stations make too much money from news. 短文理解 4 When Steven King published his book Riding the Bullet, around two million people downloaded it from the Internet within hours. It was the first time that an electronic book had done big business, and it was a wake-up call for the publishing industry.

An electronic book, or e-book, is simply a version of a book that allows you to store and display it digitally. There are already thousands of classic and best-selling titles available on websites such as ebooks.com. E-book technology allows you to carry around a whole library in a small unit. You can also highlight a word to bring up its definition or increase the font size if you have bad eyesight. In fact, e-book readers are being developed for people who are visually impaired or dyslexic. Another advantage is that it lets you buy books in segments and carry them around easily, which should appeal to students. In fact, the University of South Dakotais planning to give hand-held devices to all its students to help them in their studies. However, for all this, the current e-book readers are unlikely to make it big. A recent report predicted sales of just 1.9 million in the next 5 years. And the reason? E-books are more difficult to read and they are just not as attractive as the printed word. 16. The writer warns that the publishing industry should be ready for an important change. 17. E-books will become much cheaper in the near future. 18. One advantage of e-books is that you can find the meanings of individual words easily. 19. Students will use libraries less in the future. 20. Sales of e-books are expected to increase rapidly in the future. 阅读理解 5 Many people in the UK have done parachute or bungee jumps for charity. People like to help charities and if they can have a bit of fun at the same time then everyone is happy. Usually the person doing the jump has responded to an advertisement in the paper asking for volunteers. The person receives a sponsorship form from the charity, which they complete with the names of friends, relatives and colleagues who promise to give money to the charity if the person does the jump. Once the person has enough sponsorship, he or she will do the jump and usually receives a certificate to show their sponsors. The sponsors then pay their money to the charity.

21. If you want to parachute or bungee jump in the UK you must do it for a charity. 22. People like to have fun and help charities. 23. A lot of sponsorship is needed before you can do a jump. 24. People always receive a certificate after doing a parachute or bungee jump. 25. The sponsors pay their money after the person has done the jump. 阅读理解 6 It is unusual these days for people not to have a TV, in fact many homes have two or three. However, more and more people are choosing to live without TV. The number of homes without a television in the UKhas been growing steadily for over 10 years now. Many people choose not to have a TV because they are worried about their children. One parent, Joan, said, ‘We got rid of our TV when our son was 4 because we found that he was more interested in watching television than playing, and we thought this wasn’t healthy’. Many people think that not having a TV has improved their lives:‘Since selling our television my wife and I read more, talk more and have more time for our hobbies’, said Paul, who has sold his TV. So, when people tell you that they cannot live without television, you can tell them that they are not following the latest trend! 26. The majority of homes in the UKhave more than one television. 27. The trend of not having a television is not new. 28. Joan’s son was an unhealthy child. 29. Paul thinks his life has improved since he sold his TV. 30. The latest trend is to have more than one television. 第五部分短文理解(正误判断)答案 1. T 2. NG 3. F 4. F 5. T 6. F 7. T 8. F 9. T 10. NG

11. F 12. T 13. F 14. T 15. NG 16. T 17. NG 18. T 19. NG 20. F 21. F 22. T 23. NG 24. F 25. T 26. NG 27. T 28. F 29. T 30. F

第六部分:书面表达 题目 1 Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a short

passage to express your views on a given topic.You should write at least 80 words and base your writing on the Chinese outline below:
因特网与现代社会 因特网对生活的影响 The Internet has become a symbol of modern society. For example, via the Internet, we can send a message to a friend or a relative in a distant place within seconds; we can talk to each other or even see each other; we can do shopping without going out; we can stay home and do business with foreign companies. In fact, we can do many things more easily and more cheaply using the Internet. So, I cannot imagine what society would be like without the Internet. 题目 2 Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a story

about what happened to you or to someone else. You should write at least 80 words and base your story on the Chinese outline below:
1. 事件发生的时间和地点 2. 人物 3. 事件的经过 An Accident My uncle will never forget what happened to him yesterday. In the evening, he was invited to an inn. He enjoyed his dinner with his friends, drinking a lot of beers. As a result, he got drunk. He insisted on driving home after the meal, although his friends tried to persuade him not to do so. A few minutes later, he was winding his way on the street. And then his car ran into a tall tree. Fortunately, he was still alive, though seriously injured. The police came to the spot, and he was taken to the hospital. Naturally, he had to stay in the hospital for several days. Even worse, his driving license was revoked. How he regretted what he had done! 题目 3

Saying something about going abroad for holidays (谈谈出国度假), 可以 包括以下内容: 1. How to choose a certain country. 2. Why are you willing to go abroad for holiday? 3. Advantages and disadvantages. 4. What are you going to do in the country? The number of people who prefer traveling abroad has been growing larger and larger in the past 10 years. I think one of the reasons for the changes may be the developing economy. Since people make more money now, they can afford for such a traveling. Traveling abroad can help to broaden their horizons to achieve the goal. It can also provide a different scene abroad from the ones at home. The last reason is that people want to relax themselves and live a better life. What effects can it bring about? On one hand, it can make the city more beautiful. People get a lot from traveling abroad and can give suggestion on the city's construction. It can also make foreigners know more about the city and give the city more chance. On the other hand, if more people travel abroad, it will be harmful to the local traveling companies. In a way, since every matter has its two sides, we must consider it carefully.

题目 4 写一篇论述短文,描述你本人学习英语的体会。可以包括以下内容: 5. The importance of learning English. 6. How to learn English well? 7. What are your good experience and failing lesson? English is widely used throughout the world. So many people speak it as a second language. Online, you'll find lots of information in English. At international conferences, English is also used as the official language. Almost everyone knows that we should learn English well, but few of us know how to learn it well. Karl Marx has set a good example for us. He

once said, "When one is learning a foreign language, he must use the foreign language." In this way, he could use several languages. A saying goes, "Practice makes perfect." When we learn English, we should read more, speak more, listen to English from time to time and practisewriting every day. Don't be afraid of making mistakes. Only in this way can we learn it well. 题目 5 Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write an email

to a business partner inLondon about your trip next month. You should write at least 80 words and base your email on the Chinese outline below:
1. 接受邀请下星期到英国观光旅游 2. 希望对方能到机场接你 3. 告诉对方你抵达的日期和航班号等 Dear Mr. Smith, It is great pleasure to receive your letter and I am very happy to accept your invitation for a tour to the UKnext week. My flight details are: the plane leaves Shanghaiat 18:25 and arrives in Londonat 20:50 (local time) next Tuesday. The flight number is CA5027. My mobile phone number is 13908716789. Thank you. Hope to see you at the airport. Yours, Zhang Shan 题目 6 Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a note

to tell your boss that you cannot attend this afternoon’s meeting. You should write at least 80 words and base your note on the Chinese outline below:
1. 你刚接到妻子电话 2. 你不得不回家带小孩上医院看病 3. 晚上跟老板联系

NOTE Dear General Manager, Due to an emergency call from my wife this afternoon telling me our son is seriously ill and she doesn’t know what to do with such terrible situation, I have to leave for home immediately and send my son to see the doctor. I apologize for the quick leave and I would like to contact you some time later this evening. Thank you. Yours, George Chen

题目 7 Directions: You are to write a notice to recruit a receptionist. You should write at least 80 words and base your notice on the Chinese outline below: 1、 说明所录岗位的职责 2、 应聘人员的条件 3、 应聘的时间地点 NOTICE Our company is looking for a receptionist. Her responsibility will be to receive visitors, make phone calls, deal with emails and faxes, type and print documents, etc. If you are female and aged from 18 to 24, you have met the basic requirements. You should also have graduated from high school or above. Those who have at least 1—2 year’s working experience, especially in a foreign company, are preferred. If you think you are qualified, please bring the necessary documents to have an interview in Room 308, HuadeBuilding, before September 1st, 2007.

Traffic Accidents in City A

Traffic accidents have become more serious in City A, and more people are injured and even killed in the accidents every year. Take the above chart as an example. In the only six months from July to December, 2002, 17,600 people were injured and 3,900 people lost their lives in the traffic accidents. If you take a careful look at the chart and study the figures, you will find that the number of the people injured in the traffic accidents in City A has been doubled over nearly half a year. There were 2,000 people injured in July while in December the number of the injured went up to 4,200.There was an increase of 110%! As for the people killed in the accidents, in July, the figure was only 300, but in December it rose to 1,200, which was three times as big as it was in July. So the traffic problem has become a big headache for the city government. A Letter 338 Shennan Road Wuzhou Hotel Futian District Shenzhen , 518008 June 17, 2004 Dear Sir, I have read your advertisement in China Daily of June 16 and I want to get the position of the typist very much. I am 18. I have just finished a one-year training course at Beliva Typing Schooland my speed of typing is 100 letters a minute. You can get some information about my work from the school. I’ll be available at any time for an interview or a test. Yours faithfully Li Yan NOTICE There will be an English lecture on American Indians and America History by Miss Iycidro, an American professor from Shenzhen TV University. It will be given in the hall of the Culture Centre in our university on Saturday evening from 7:30 to 9:30, May 5, 2004. Those who are interested

in it are welcome. And you may also invite your friends from other schools to attend it. Be sure not to be late. After the lecture, please write a report about it in English. Student Union May 4, 2007 My HomeTown My home town is a beautiful place. It stands beside a wide river and is rich in fish and rice. But in the old days it was a poor and backward little town. Many people had no work. They lived a hard life. In 1949 my hometown was liberated. Since then great changes have taken place there. The streets have been widened. Factories, schools, hospitals, cinemas and theatres have sprung up one after another. The life of the people is greatly improved. I love my hometown. All the more I love its people. They are working hard so as to make it still richer and more beautiful. On Developing Tourism Tourism, a smokeless industry, is developing rapidly in China. With the reform and opening-up policy being carried out, thousands upon thousands of foreign visitors are crowding into our country. Tourism as a form of enterprise brings Chinaa lot of benefits. In the first place, it is financially beneficial to the economic development of China. Secondly, tourism enables the Chinese people to know more about the outside world. On the other hand, the foreigners who have visited China are deeply impressed by the latest developments of our country and the friendliness and hospitality of our people. It is clear that tourism contributes a great deal to the friendship and mutual understanding between the Chinese people and people all over the world. Everything, however, has two sides. Tourism gives rise to a number of problems. For instance, it becomes a burden to our inefficient transportation system. Besides, the living standard of the average Chinese is still not high enough to be able to afford the many different sorts of expenses during long distance travels. Therefore, there are still a lot of obstacles hindering the expansion of tourism in our country.


相关文档

更多相关文档

英语II(2)中央电大期末复习题
电大英语II(2)期末复习题作文范文
英语II(2)期末复习题
中央电大英语2复习题(2012)
英语II(2)复习题
电脑版