湖南省十二校2012届高三4月第二次联考英语试题

湖南省2012届高三·十二校联考第二次考试

语 试 卷 长郡中学;衡阳八中;永州四中;岳阳县一中;湘潭县一中;湘西 州民中 由 联合命题 石门一中;澧县一中;郴州一中;益阳市一中;桃源县一中;株洲市二中

总分:150分时量:120分钟 考试时间 2012年4月8日下午3:00~5:00 Par1:ListeningComprehension(30marks) SectionA (22.5marks)

Directions:Inthissection,youwilhearsixconversationsbetweentwospeakers. Foreachconversation,thereareseveralquestionsandeachquestionisfolowedbythree choicesmarkedA,BandC.Listencarefulyandthenchoosethebestanswerforeach question.

YouwilheareachconversationTWICE. Conversation1
1.Whatisthepossiblerelationshipbetweenthemanandthewoman? A.Hotelservantandguest. B.Waiterandcustomer. C.Hostandcleaner. 2.Howoftenisthewomancoming? A.EveryFriday. B.EverySaturday. C.Everythreehours.

Conversation2
3.Whataretheytalkingabout? A.Chinesehistoryandculture. B.ATVprogram. C.Aradioprogram.

4.Howdoesthewomanfindtheshow? A.Shedoesnottcareaboutit. B.Sheshowsgreatinterestinit. C.Shefeelsit‘sjustso,so.

Conversation3
5.Wheredoestheconversationtakeplace?A.A tarestaurant. B.Inahotel. C.Athome. 6.Whatwilthemando?

A.MakeacaltoRoomService. B.Gotoarestaurant. C.Gooutandbuysomethingtoeat.

Conversation4
7.Whatisthemandoingnow? A.Rentingaflat. B.Holdingaparty. C.Changingfurniture. 8.Howmanyquestionsdidthemanaskthewoman? A.Two. B.Three. C.Four. 9.Whatwilthemanmostprobablydoaftertheconversation? A.Helpthewomantomovehouse. B.Gobacktocalhisschoolmatesin. C.Signanagreementwiththewoman.

Conversation5
10.Whatisthewomanplanningtodo? A.Movetoawarmerarea. B.Studyatadifferentschool. C.StartanewprogrammeatStateColege. 11.HowlonghasthewomanbeenstudyingatStateColege? A.Sincethemid spring.

B.Sincethesummer. C.Forayearandahalf. 12.WhatconcerndoesthewomanhaveaboutWestUniversity? A.It snotfamous. B.Shemaynotgetacceptedthere.

C.Shecan tgetagoodrecommendationthere.

Conversation6 13.Whoworkedattheboys camplastsummer?
A.Steve. B.Steve ssister. C.Wendy. 14.Whydoesthewomanwanttogetajobatthehotel? A.Oneofherfriendsworkedtherelastsummer. B.Shecanmakegoodmoneythere. C.Shelikesmakingbedsandcleaningbathrooms. 15.Whatkindofjobsisthemaninterestedinnow?

A.Ajobconnectedwithhisstudies.

B.Workingindoors.C.Cuttinggrass. SectionB(7.5marks)

Directions:Inthissection,youwilhearashortpassage.Listencarefulyandthen filinthenumberedblankswiththeinformationyouhaveheard.Filineachblankwith NOMORETHANTHREEWORDS. YouwilheartheshortpassageTWICE.
16.

Part2 LanguageKnowledge(45marks)

SectionA (15marks)

Directions:Foreachofthefolowingunfinishedsentencestherearefourchoices

markedA,B,CandD.Choosetheonethatbestcompletesthesentence.
A.comlainin B.tobecomlainin p g p g C.comlained D.comlains p p 24.Throughouthisearlyyears,Obama athomeandatschoolas“Barry A.hadbeenknown C.wasknown B.knew D.hasknown

25.Somekidsteasedherthroughtheyears,butshesaysthechalengeonlymadeher . A.strongly B.stronger C.strong D.strongest 26.Forme,there snothingmorepleasurablethanturningupatabeachonly itdeserted. A.found B.tofind C.finding D.havingfound 27.— Whatdoyouthinkofthemovie?-It暞sfantastic.TheonlypityisthatI thebeginningofit. A.missed B.hadmissed C.miss D.wouldmiss 28.Somuchofinterest thatmostvisitorssimplyranoutoftimebeforeseeing ital.

A.offeredShanghaiWorldExpo B.ShanghaiWorldExpooffered C.didShanghaiWorldExpooffer D.ShanghaiWorldExpohasoffered 29.Beiin hastakenstestolimitthekindofhihriskofborrowin mone fromthe j g p g y banksthatcancreatethehighpriceofhousing, g happenedintheUnited States.

A.what

B.that

C.how

D.as

SectionB(18marks)

Directions:Foreachblankinthefolowingpassagetherearefourwordsorphrases

markedA,B,CandD.Filineachblankwiththewordorphrasethatbestfitsthe context.

Iwasdrivinghomefromameetingthisfreezingeveningatabout5,stuckintraffic onColoradoBlvd,andmycarstartedtochokeandthendied. Ibarelymanagedtowalkintoagasstation,hopingthatIwouldnotbeblocking trafficandwouldhaveasomewhat36 BeforeIcouldmakethe spottowaitforthetowtruck “ ( 拖 车 ).

37,Isawawomanwalkingoutofthe

quickiemart

building,anditlookedlikeshe38 outtoseeifshewasokay.WhenIgotthere,itlooked

onsomeiceandfelontoagaspump!SoIgot

morelikeshehadbeenovercomebysobsthanthatshehad39.Shewasayoungwomanwholookedrea ly wornoutwith40circlesunderhereyes.

Iaskedherifshewasokayandifsheneededhelp,andshejustkeptsaying twantmykidstoseeme4,sowestoodontheothersideofthepumpfrom

“ I

don 暞

hercar.Shesaidshew42toCaliforniaandthatthingswereextremely43 forherrightnow.

So,Iasked,“Andyouwerepraying?Thatmadeherbackawayfrommealittle, butI44 herIwasnotacrazypersonandsaid,“Heheardyou,andhesentme. Itookoutmy 45andswipeditthroughthecardreaderonthepumpsoshe could46 hercarcompletely.ThenIhurriedtothenextdoorMcDonaldsand boughttwobigbagsoffood.Shegavethefoodtothe47inthecarwhoattackedit likewolves,andwestoodbythepumpeatingfriesandtalkingalittle.

SectionC(12marks)

Directions:Completethefolowingpassagebyfilingineachblankwithoneword thatbestfitsthecontext.
Amongalthefastgrowingscienceandtechnology,theresearchofhumangenes, orbiologicalengineeringaspeoplecal48. ,isdrawing moreand more attentionnow.

Thegreatestthinggenetechnologycandois49.

ithelpscureserious

diseasesthatdoctorsatpresentcanalmostdonothing50.,suchascancerand

heartdisease.Everyyear,milionsofpeoplearoundtheglobearemurderedbythe kilers.Anduptilnow,doctorshavenotfound52. waytocurethem.But53.thegenetechnologyisapplied,notonlycanthese seriousdiseasesbecuredcompletely,bringinghappinessandmorelivingdaystothe

51. effective

patients,54.thehugeamountofmoneypeoplespendcuringtheirdiseasescanbesaved.55.,i tbenefitstheeconomyaswel.Inaddition,ithelpsincrease thelengthofpeople暞slives. Wecanexpectthelistofthebenefitsofthegenetechnologyisgoingonandon! Part栿ReadingComprehension(30marks)

Directions:Readthefolowingthreepassages.Eachpassageisfollowedbyseveral questionsorunfinishedstatements.ForeachofthemtherearefourchoicesmarkedA, B,CandD.Choosetheonethatfitsbestaccordingtotheinformationgiveninthe passage.
A BaliisanIndonesiaislandthatisrichinindigenous( 本 土 的 )culture.Alotof peoplesaythatBalinesecultureisuniqueandthatthepeopleofBalihavealwaysbeen contentedwiththe probableanswerwilbe “ now.IfyouaskaBalineseperson “ whatheavenislike,the

justlikeBali.ThisonlygoestoshowthatmostBalinese

peoplearehappytobewheretheyareandneverworry. Onefactorthatcontributestothislaidbacklifestyl e isthecultureofclosefamilytiesinBali.IntheBalinese culture,supportisalwaysavailable.Balineseextended familiesaresotightly resideinthesamecomplex. HinduismisoneofthemainreligionsinBali.The Balinesecultureisbasedonaform knitthatal membersusualy

ofthisreligion, whichiscaled

“HinduDarma.Thisreligionreachedtheislandduringtheeleventh

century.Mostofthefamilycustomsandtraditionsaswelascommunitylifestylesof

theBalinesepeopleareinfluencedbythis.Thereligiousinfluenceevenexpandswidely intothearts,whichmakesBalidistinctfromtherestofIndonesia. Inspiteofthefactthattouristsfloodtotheislandeveryyear,Balinesepeople havemanagedtoconservetheirculture.AlmosteverynativeofBaliisanartistinsome formoranother.Parentsandvilagershavepassedontheirskilstotheirchildren,who alseemtohaveinclinations(爱好)eithertomusic,dance,painting,anddecor. AnotherremarkablemarkoftheBalinesecultureistheseriesofceremoniesand ritualsknownastheManusaYadnya.ThismarksthedifferentstagesofBalineselife. Cremation( 火 葬 )isverypopularonthisisland — andunlikeintheWest,deathisa joyousandcolorfuleventfortheBalinese. 56.WhatdoweknowaboutBalineseaccordingtothefirsttwoparagraphs? A.Theyleadaveryrelaxingbutunwealthylife. B.Theyliveinlargefamiliesandareclosetoeachother. C.Theirfamilymembersaredistributedindifferentplaces.D.Theirexten dedfamilieslivetooclosetogethertogetalongwel. 57.BaliisdistinguishedfromtherestofIndonesiaby. A.people暞stightfamilyrelationship B.thefamilycustomsandtraditions C.people暞sgreataffectionforreligion D.theinfluenceofHinduismontheirculture 58.Theunderlinedword“conserveinPara.4canbebestreplacedby“. A.preserve B.spread C.form D.expand 59.WhenapersondiesinBali,itisacommonpracticeto. A.expressdeepsorrowathisdeath B.celebratethedeathlikeagreatevent C.singanddancejoyfulyinhishonor D.rememberwhathedidinhislifetime

60.Whatisthetextmainlyabout? A.Balinesereligion. B.ThelifestyleofBalinese. C.Balineseculture. D.ThetourisminBali. B PoetryWritingClassesOnline Consideritthecaviar ( 鱼 子 酱 )ofliterature:tinyeggswithwonderfultaste.

Poetryhasinspiredthehumansoulforthousandsofyearsandtherearethosewhostil treasureitsmagnificence.Ifyouhearmermaidssingingorfeelthewindorseethesun risinginribbonsthen youareoneofthesehappyfew.Excelencein poetryis

mysterious,butaquest()worthpursuing.Inourcourses,youwillearntocontrol sound,structure,line,word,themeetc.intowel yourprecisionbyexperimentingwithvarioustime howandwheretomarketyourwork. Level栺 PoetryWriting10灢WeekWorkshop Usingabalanceoflecture,exercise,andcommentonworkfromtheinstructor craftedpoemsandyouwilimprove honoredforms.Youwilalsolearn

andclassmates,thiscoursegivesstudentsafirmgroundinginalthebasicsofpoetry

writing.

曬 Writetwo灢sixpoems 曬 Lecturesonbasicsofpoetrycraft 曬 Writingexercises 曬 Presentworkforcritique(评论)(twotimes) Poetry栺isforbeginnersoranyonewhowantstobrushuponthefundamentals. OnlineClassesRegistrationFee:$25. Tuition:$395,ReturningStudents$365. Eachclassstrictlylimitedto16students,aged18andup.

Starts

NewLecture

Location

Time

Jul 6 y Au 17 g Oct5

Tuesdas y Tuesdas y Tuesdas y

Online

24hrs.ada y

Online

24hrs.ada y

Online

24hrs.ada y

曬 Youcanstilenrolinthisclass! Advanced PoetryWriting10灢WeekWorkshop Focusingondevelopingprojectsandreceivingcommentfromtheinstructorand classmates,thiscoursehelpsstudentssharpentheirskilsandworktowardcompletion ofpublishablework.Beginorrefinetwo灢sixpoems. 曬 Lecturesthatexpandonbasicsofpoetrycraft 曬 Writingexercises 曬 Presentworkforin灢depthcritique(twotimes) OnlineClasses RegistrationFee:$25. Tuition:$395.ReturningStudents$365. Eachclassstrictlylimitedto14students,aged18andup. Starts NewLecture Location Time

Jul14

Wednesdas y Wednesdas y

Online

24hrs.ada y

Oct6

Online

24hrs.ada y

曬 Youcanstilenrolinthisclass! 61.YoulearnthefolowingonPoetryWritingClassesOnlineEXCEPT. A.whereyoucanselyourpoems B.whyit暞 sworthseekingexcelenceinpoetry C.howtowriteawel灢craftedpoem

D.howtosharpenyourskilsinpoetry 62.Ifyourejointheonlinepoetrywritingclasses,youshouldpay. A.$390 B.$410 C.$395 D.$365 63.Ifyouareabeginner,youcanstartthecoursesfrom . A.July14 B.Aug14 C.July6 D.Oct6 64.InAdvancedPoetryWritingClass,youareaskedto.A.laysteadyfoundationsforthebasis ofpoetrywriting B.handinyourpoemsgettingreadyforpublication C.makecommentsontheworkofyourclassmates D.givesomelecturesonbasicsofpoetrycraft 65.Thepassageismostprobablyfroma. A.newspaperadvertisement B.bookreview C.scientificmagazine D.newsreport C Ifyouexhibitpositivecharacteristicssuchashonestyandhelpfulness,thechances arethatyouwilbethoughtasagood 灢 lookingperson,foranewstudyhasfoundthat

theperception(认知)ofphysicalattractivenessisinfluencedbyaperson暞spersonality. Thestudy,whichwasledbyGary W.Lewandowski,hasfoundthatpeoplewho

exhibitnegativecharacteristics,suchasunfairnessandrudeness,appeartobeless physicalyattractivetoobservers.Inthestudy,theparticipantsviewedphotographsof opposite 灢 sexindividualsandratedthem forattractivenessbeforeandafterbeing

providedwithinformationabouttheirpersonalities. Afterpersonalityinformationwasreceived,participantsalsoratedtheprobability ofeachindividual 暞 sbecoming afriend and a dating partner.Information on personalitywasfoundtosignificantlychangetheprobability,showingthatcognitive (认 知的)processesmodify(修改)judgmentsofattractiveness. “ Thinkingapersonashavingadesirablepersonalitymakesthepersonmoresuitable

ingeneralasacloserelationshippartnerofanykind,saidLewandowski. Thefindingsshowthatapositivepersonalityleadsto greaterexpectationof

becomingfriends,whichleadstogreaterexpectationofbecomingromanticpartners and,finaly,tobeingviewedasmorephysicalyattractive.Thefindingsremained

consistentregardlessofhow

“ attractivetheindividualwasformerlythoughttobeor

oftheparticipants暞currentrelationshipstatus. “ Thisresearchprovidesapositiveoutcomebyremindingpeoplethatpersonality 暞 s

goesalongwaytowarddeterminingyourattractiveness;itcanevenchangepeople impressionsofhowgood灢lookingyouare,saidLewandowski.

66.Inthestudytheparticipantswererequiredto. A.trytomakefriendswitheachother B.trytoprovepositivecharactersmakepeoplemoreattractive C.exhibitnegativecharacterssuchasunfairnessandrudeness D.rateone暞 sattractivenessbyphotosbeforeandafterknowing herorhis

personality 67.What暞 stheCORRECTorderofhowcognitiveprocessesmodifyjudgmentsofattractiveness? a.findapersonwithapositivepersonality b.viewthepersonmorephysicalyattractive c.wanttomakefriendswiththeperson d.wanttobehis/herromanticpartner A.a曻c曻d曻b B.d曻c曻b曻a C.c曻b曻a曻d D.a曻d曻c曻b 68.WhichofthefolowingisWRONGaccordingtothepassage? A.Theresearchremindspeopletopaymoreattentiontothepersonality. B.Personalitycanchangepeople暞simpressionsofone暞sappearance. C.Thejudgmentofone暞sattractivenessalwaysstaysunchanged. D.Positivepersonalitymayleadtomorefriends. 69.Thepassageiswrittenina(n)tone. A.subjective B.objective C.sceptical D.negative 70.Whoaretheintendedreadersofthispassage? A.Peoplewithpositivecharacteristics. B.Good灢lookingpeople. C.Peoplewithnegativecharacteristics. D.Generalpeople. Part桇 Writing(45marks) SectionA (10marks)

Directions:Readthefolowingpassage.Filinthenumberedblanksbyusingthe informationfromthepassage. WriteNOMORETHANTHREEWORDSforeachanswer.
Childrenareusedtothepartiesthatconsistofjunkfood,loudmusicandthelike. However,today 暞 senvironmentalconditionisserious,sotosaveourenvironment,we 暞 s

needtodoourbitbymakingsmalchangesinouractivitieslikeplanningourkid birthdaypartiesinaneco灢friendlymanner.

Thefirstideaforthe “ greenbirthdaypartyisselectinga “ greenlocation.You canputsomechoicesinfrontofyourchildlikegardens,parksandfarmsandlethimor herselectonefortheparty.Thebenefitofchoosinganaturaloutdoorlocationisthat itdoesn 暞 trequiremuchdecoration,whichwilsaveyourmoney.Also,it 暞 lbringyour childclosetonature.

Secondly,go “ greenwhileyou 暞 relistingouttherequiredmaterialsfortheparty. Usereusableandrecyclablematerialslikeclothtablecoversinsteadofplastic.For decorations,avoidplasticsbyusingnaturalthingslikeplants,candles,etc.What 暞 s more,youcanavoidusingpaperinvitationsandinvitepeoplebysendinge invitationstothem.Thirdly,planthefoodaccordingtothe “ greentheme.Servedeliciousbuthealthy 灢 mail

foodtotheguests.Fruits,vegetablesandnutscanbethemostappropriatepartsin partyfoodastheytastegreat,andareextremelyhealthy.Home servethepurposeverywel. Lastly,conduct “ greenactivities.Forgivingchildrenalearningexperience,take themonatriptothenearestfarmandletthemseetheworkingsystemthere.Afterthe learningexperience,letthem playtogetherinapark.Alsochildrencan makeup 灢 madecakeswilalso

storieswhichyoucanwritedownforthem.Thesewrittenpageswilbecoloredbythe kidsandwilbetheirreturngifts.

Planauniquebutwonderfulbirthdaypartyforyourkidandenjoy.Ifweal contributetothiscause,soonwe暞lseeourearthbackinhergreencoat. 71.forOurKids 栺.Reason Today暞s72. makesitnecessarytoplanourkids暞birthdayparties inaneco灢 friendlyway. 栻.73. 餷Selectinga “greenlocation Lettingyourchildchooseanaturaloutdoorlocation,whichnotonlysavesmoney butalsoalowsyourkidtoget74. 餷Using “greenmaterials ·Usingnaturalmaterialsthatcanbe75. ·Invitingpeopletothepartyby76. insteadofusingpaper invitations

餷Planningthefoodbasedon77. ·Preparingdeliciousbuthealthyfoodlikefruits,vegetablesandnuts ·78.athome 餷79. ·Takingchildrentoafarmorparkto80. ·Takingdownstoriescreatedbychildren,whichwilbetheirreturngiftsafter beingcolored

栿.Benefits Planningauniquebutwonderfulbirthdaypartyhelpssavetheearth. SectionB(10marks)

Directions:Readthefollowingpassage.Answerthequestionsaccordingtothe informationgiveninthepassage.
AlmosteverybodyinAmericawilspendapartofhisorherlifebehindashopping cart(购 物手推车).Theywil,inalifetime,pushtheshoppingcartsmanymiles.But

fewwilknow



oreventhinktoask



whoitwasthatinventedthem.

SylvanN.Goldmaninventedtheshoppingcartin1937.Atthattimehewasinthe supermarketbusiness.Everydayhewouldseeshopperspushinggroceriesaroundin basketstheyhadtocarry. Oneday Goldmansuddenly hadtheideaofputting basketson wheels.The

wheeledbasketswouldmakeshoppingmucheasierforhiscustomers,andwouldhelpto attractmorebusiness. OnJune4,1937,Goldman 暞 sfirstcartswerereadyforuseinhismarket.Hewas 暞 t

terriblyexcitedonthemorningofthatdayascustomersbeganarriving.Hecouldn waittoseethemusinghisinvention. ButGoldmanwasdisappointed.Mostshoppersgavethecartsalonglook,but hardlyanybodywouldgivethematry.

Afterawhile,Goldmandecidedtoaskcustomerswhythey weren暞tusinghis carts. “Don 暞tyouthinkthisarmisstrongenoughtocarryashoppingbasket?one shopperreplied.

ButGoldmanwasn



tbeatenyet.Heknewhiscartswouldbeagreatsuccessifonly

hecouldpersuadepeopletogivethematry.Tothisend,Goldmanhiredagroupof peopletopushcartsaroundhismarketandpretendtheywereshopping! therealcustomersgradualybegancopyingthephony(假冒的)customers. AsGoldmanhadhoped,thecartsweresoonattractinglargerandlargernumbers ofcustomerstohismarket.Butnotonlydid morepeoplecome — thosewhocame Seeingthis,

boughtmore.Withlarger,easier 灢 to 灢 handlebaskets,customersunconsciouslyboughta greaternumberofitemsthanbefore. Today 暞 sshoppingcartsarefivetimeslargerthan Perhapsthat 暞 Goldman 暞 soriginalmodel.

sonereasonwhyAmericanstodayspendmorethanfivetimesasmuch

moneyonfoodeachyearastheydidbefore1937—beforethecomingoftheshopping cart.

81.WhatwasthepurposeofGoldman暞sinvention? (Nomorethan10words)

82.WhywasGoldmandisappointedatfirst? (Nomorethan7words)

82.How did Goldman managetopromotehisshoppingcarts? (No morethan14 words)

84.UsetwoadjectivestodescribeGoldman暞squalitiesthatcontributedtohissuccess. (Nomorethan3words)

SectionC(25marks)

Directions:WriteanEnglishcompositionaccordingtotheinstructionsgivenbelow inChinese.

假定你叫李华,在刚刚过去的寒假期间你和几个同学一起参加了一次为期三天的社 区 服务活动。请你用英语写一篇短文在你校校报上报道这次活动。内容包括: 1.简单介绍这次活动的筹划和实施情况; 2.谈谈这次活动带给你的收获。 注 意:1.词数不少于120个; 2.参考词汇:社区服务活动communityserviceactivity。

湖南省 2012

届高三·十二校联考

第二次考试

英语参考答案

题序 1 答案 C 2 A 3 C 4 B 5 B 6 A 7 A 8 C 9 C 10 B 11 C 12 B 13 A 14 B 15 A

题序 16 答案 17 18 19 20 21 B 22 A 23 A 24 C 25 B 26 B 27 A 28 C 29 D 30 C

题序 31 答案 D 32 C 33 34 A B 35 D 36 A 37 D 38 B 39 C 40 B 41 D 42 C 43 A 44 D 45 C

题序 46 答案 B 47 A 48 49 50 51 52 53 54 55 56 B 57 D 58 A 59 B 60 C

题序 61 答案 B 62 A 63 C 64 C 65 A 66 D 67 A 68 C 69 B 70 D

16.LawsinEngland/England暞sLaws17.18/eighteen18.atnight19.Crossingtheroad

20.ilegal/againstthelaw

48.it49.that50.with51.two52.an53.if/when/once54.but55.Therefore PartIVWriting(45marks)

SectionA (10marks) 71.Eco灢friendly/ “GreenBirthdayParty72.seriousenvironmentalcondition73.Ideas/Methods 74.closetonature75.reusedandrecycled76.sendinge灢mails77.the“greentheme 78.Makingcakes79.Conducting“greenactivities80.learnorplay

SectionB(10marks)

81.Tomakeshoppingeasierandattractmorebusi

ness. 82.Becausefewcustomersusedhiscarts.

83.Byhiringpeopletopushcartsaroundhismarketandpretendtobeshop ping. 84.Creative(Clever/Smart)buttricky.

SectionC(25mark

s) (略)


相关文档

湖南省十二校2012届高三4月第二次联考英语试卷
湖南省十二校2012届高三4月第二次联考数学理试题 word版
湖南省十二校2011届高三第二次联考英语试题
湖南省十二校2012届高三4月第二次联考试题(文综)
湖南省十二校2012届高三下学期第二次联考考试英语试卷(word版)
湖南省十二校2012届高三4月第二次联考试题(数学理)
湖南省2012届高三4月第二次十二校联考文科综合试题(word版)
湖南省十二校2012届高三第一次联考英语试题 word版
湖南省十二校2013届高三第二次联考英语试题 word版含答案
湖南省2012届高三4月第二次十二校联考数学(文)
学霸百科
电脑版 | 学霸百科